Arşiv Aşçılık
25 Ekim 2022 Salı 11:47 tarihinde yayınlandıT.C.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2019-2020-2021 Girişli Öğrenciler
T.C.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2018 Girişli Öğrenciler
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2019-2020-2021 Girişli Öğrenciler
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI | ||||||||
1. SINIF GÜZ YARIYILI (1.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | 3101122 | Türk Dili-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
2 | 3101123 | Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
3 | 3101121 | Yabancı Dil-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
4 | 3101124 | Beslenme İlkeleri | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
5 | 3101125 | Bilgi ve iletişim Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
6 | 3101126 | Gastronomiye Giriş | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
7 | 3101127 | Gıda Güvenliği ve Hijyen | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
8 | 3101128 | İlk Yardım | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
9 | 3101129 | Pişirme Yöntemleri I | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
10 | 3101130 | Temel Mutfak Bilgisi | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
TOPLAM | 20 | 6 | 26 | 23 | 30 | |||
1. SINIF BAHAR YARIYILI (2.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS | |
1 | 9901203 | Türk Dili-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
2 | 9901201 | Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
3 | 9901202 | Yabancı Dil-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
4 | 3101224 | Menü Planlama | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
5 | 3101225 | Pişirme Yöntemleri II | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
6 | 3101226 | Mutfakta İş Güvenliği | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
7 | 3101227 | Genel Turizm | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 2 |
8 | 3101228 | Konukla İletişim | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
9 | 3101229 | Yiyecek ve İçecek Servisi | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
10 | 3101230 | Staj | 0 | 0 | 0 | M | 0 | 4 |
TOPLAM | 20 | 6 | 26 | 23 | 30 | |||
2. SINIF GÜZ YARIYILI (3.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | 3101321 | Dünya Mutfakları I | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 10 |
2 | 3101322 | Girişimcilik I | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 3 |
3 | 3101323 | Türk Mutfak Kültürü | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
4 | 3101324 | Yöresel Mutfaklar | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
5 | 3101325 | Mesleki Yabancı Dil I | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
6 | 3101326 | Meslek Etiği | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 3 |
TOPLAM | 14 | 12 | 26 | 20 | 30 | |||
2. SINIF BAHAR YARIYILI (4.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | 3101425 | Ziyafet Organizasyon Yönetimi | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
2 | 3101422 | Dünya Mutfakları II | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 10 |
3 | 3101427 | Bitirme Projesi | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 2 |
4 | 3101426 | Mesleki Yabancı Dil II | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
5 | 3101424 | Pasta Ürünleri | 2 | 4 | 6 | M | 4 | 7 |
6 | 3101421 | Girişimcilik II | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 3 |
7 | 3101423 | Mutfakta Tanıtım Ve Satış Geliştirme | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
TOPLAM | 16 | 10 | 26 | 21 | 30 | |||
Z = Zorunlu ders, M=Mesleki, MS = Mesleki seçmeli dersi, OS = Ortak seçmeli ders |
T.C.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2018 Girişli Öğrenciler
1. SINIF GÜZ YARIYILI (1.Yarıyıl)
|
||||||||
Sıra
|
D.Kodu
|
DERSİN ADI
|
Teori
|
Uygl.
|
D.Saati
|
Z/M/S
|
Kredi
|
AKTS
|
1
|
3101101
|
2
|
0
|
2
|
Z
|
2
|
2
|
|
2
|
3101102
|
2
|
0
|
2
|
Z
|
2
|
2
|
|
3
|
3101103
|
2
|
0
|
2
|
Z
|
2
|
2
|
|
4
|
3101104
|
6
|
0
|
6
|
M
|
6
|
5
|
|
5
|
3101105
|
6
|
0
|
6
|
M
|
6
|
13
|
|
6
|
3101106
|
5
|
0
|
5
|
S
|
5
|
6
|
|
7
|
3101107
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
2
|
|
8
|
3101108
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
4
|
|
9
|
3101109
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
1. SINIF BAHAR YARIYILI (2.Yarıyıl)
|
||||||||
Sıra
|
D.Kodu
|
|
Teori
|
Uygl.
|
D.Saati
|
Z/M/S
|
Kredi
|
AKTS
|
1
|
3101201
|
2
|
0
|
2
|
Z
|
2
|
2
|
|
2
|
3101202
|
2
|
0
|
2
|
Z
|
2
|
2
|
|
3
|
3101203
|
2
|
0
|
2
|
Z
|
2
|
2
|
|
4
|
3101204
|
3
|
0
|
3
|
M
|
3
|
4
|
|
5
|
3101205
|
4
|
2
|
6
|
M
|
6
|
7
|
|
6
|
3101206
|
4
|
2
|
6
|
S
|
6
|
7
|
|
7
|
3101207
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
4
|
|
8
|
3101208
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
3
|
|
9
|
3101209
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
4
|
|
10
|
3101210
|
4
|
0
|
4
|
S
|
4
|
4
|
|
11
|
3101211
|
Staj
|
0
|
0
|
0
|
M
|
0
|
6
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. SINIF GÜZ YARIYILI (3.Yarıyıl)
|
||||||||
Sıra
|
D.Kodu
|
DERSİN ADI
|
Teori
|
Uygl.
|
D.Saati
|
Z/M/S
|
Kredi
|
AKTS
|
1
|
3101301
|
4
|
0
|
4
|
M
|
4
|
4
|
|
2
|
3101302
|
7
|
0
|
7
|
M
|
7
|
6
|
|
3
|
3101303
|
7
|
1
|
8
|
M
|
8
|
9
|
|
4
|
3101304
|
2
|
0
|
2
|
M
|
2
|
2
|
|
5
|
3101305
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
2
|
|
6
|
3101306
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
2
|
|
7
|
3101307
|
2
|
2
|
4
|
S
|
4
|
6
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||
2. SINIF BAHAR YARIYILI (4.Yarıyıl)
|
||||||||
Sıra
|
D.Kodu
|
DERSİN ADI
|
Teori
|
Uygl.
|
D.Saati
|
Z/M/S
|
Kredi
|
AKTS
|
1
|
3101401
|
6
|
0
|
6
|
M
|
6
|
5
|
|
2
|
3101402
|
4
|
2
|
6
|
M
|
6
|
9
|
|
3
|
3101403
|
4
|
2
|
6
|
M
|
6
|
8
|
|
4
|
3101404
|
3
|
0
|
3
|
M
|
3
|
4
|
|
5
|
3101405
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
3
|
|
6
|
3101406
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
2
|
|
7
|
3101407
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
2
|
|
8
|
3101408
|
2
|
0
|
2
|
S
|
2
|
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Z = Zorunlu ders, M=Mesleki, MS = Mesleki seçmeli dersi, OS = Ortak seçmeli ders
|
ETKİNLİKLER

Mezuniyet Töreni (03.06.2025)

Meyve Yemekleri Çalıştayı (30.05.2025)

Türk Mutfağı & Hazır Yemek Ar-Ge Faaliyetleri Söyleşisi (29.05.2025)

Diyarbakır Eğitim Gezisi (19.05.2025)

"Kariyer Günleri Buluşmalar: Turizmde Başarıya Giden Stratejiler" (14.05.2025)

CV Hazırlama, Mülakat ve İş Arama Teknikleri Söyleşisi (12.05.2025)

Halfeti Meslek Yüksekokulu Kariyer ve Girişimcilik Söyleşisi (05.05.2025)