T.C.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2022 Girişli Öğrenciler
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI
1. SINIF GÜZ YARIYILI (1.Yarıyıl)
Sıra D.Kodu DERSİN ADI Teori Uygl. D.Saati Z/M/S Kredi AKTS
1   Türk Dili-I 2 0 2 Z 2 2
2   Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 Z 2 2
3   Yabancı Dil-I 2 0 2 Z 2 2
4 3101124 Beslenme İlkeleri 2 0 2 M 2 3
5 3101125 Bilgi ve iletişim Teknolojisi 2 0 2 S 2 2
6 3101126 Gastronomiye Giriş 2 0 2 M 2 3
7 3101127 Gıda Güvenliği ve Hijyen 2 0 2 M 2 3
8 3101128 İlk Yardım 2 0 2 S 2 2
9 3101129 Pişirme Yöntemleri I 2 6 8 M 5 8
10 3101130 Temel Mutfak Bilgisi 2 0 2 M 2 3
TOPLAM 20 6 26   23 30
1. SINIF BAHAR YARIYILI (2.Yarıyıl)
Sıra D.Kodu   Teori Uygl. D.Saati Z/M/S Kredi AKTS
1   Türk Dili-II 2 0 2 Z 2 2
2   Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-II 2 0 2 Z 2 2
3   Yabancı Dil-II 2 0 2 Z 2 2
4 3101224 Menü Planlama 3 0 3 M 3 3
5 3101225 Pişirme Yöntemleri II 2 6 8 M 5 8
6 3101226 Mutfakta İş Güvenliği 2 0 2 S 2 2
7 3101227 Genel Turizm 2 0 2 M 2 3
8 3101228 Konukla İletişim 2 0 2 S 2 2
9 3100129 Yiyecek ve İçecek Servisi 3 0 3 M 3 3
10 3101230 Mutfakta Tanıtım Ve Satış Geliştirme      2 0 2 M 2 3
    TOPLAM 20 6 26   23 30
 
2. SINIF GÜZ YARIYILI (3.Yarıyıl)
Sıra D.Kodu DERSİN ADI Teori Uygl. D.Saati Z/M/S Kredi AKTS
1 3101321 Dünya Mutfakları I 2 6 8 M 5 10
2 3101322 Girişimcilik I 2 0 2 S 2 3
3 3101323 Türk Mutfak Kültürü 3 0 3 M 3 3
4 3101324 Yöresel Mutfaklar 2 6 8 M 5 8
5 3101325 Mesleki Yabancı Dil I  3 0 3 M 3 3
6 3101326 Meslek Etiği 2 0 2 S 2 3
    TOPLAM 14 12 26   20 30
 
2. SINIF BAHAR YARIYILI (4.Yarıyıl)
Sıra D.Kodu DERSİN ADI Teori Uygl. D.Saati Z/M/S Kredi AKTS
1   Ziyafet Organizasyon Yönetimi 2 0 2 M 2 2
2   Dünya Mutfakları II 2 6 8 M 5 6
3   Bitirme Projesi 0 2 2 M 1 6
4   Mesleki Yabancı Dil II 3 0 3 M 3 3
5   Pasta Ürünleri 2 4 6 M 4 5
6   Girişimcilik II 2 0 2 S 2 2
7   Staj 0 2 0 S 1 6
    TOPLAM 16 10 26    21 30
Z = Zorunlu ders, M=Mesleki, MS = Mesleki seçmeli dersi, OS = Ortak seçmeli ders

T.C.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2019-2020-2021 Girişli Öğrenciler
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI
1. SINIF GÜZ YARIYILI (1.Yarıyıl)
Sıra D.Kodu DERSİN ADI Teori Uygl. D.Saati Z/M/S Kredi AKTS
1   Türk Dili-I 2 0 2 Z 2 2
2   Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 Z 2 2
3   Yabancı Dil-I 2 0 2 Z 2 2
4 3101124 Beslenme İlkeleri 2 0 2 M 2 3
5 3101125 Bilgi ve iletişim Teknolojisi 2 0 2 S 2 2
6 3101126 Gastronomiye Giriş 2 0 2 M 2 3
7 3101127 Gıda Güvenliği ve Hijyen 2 0 2 M 2 3
8 3101128 İlk Yardım 2 0 2 S 2 2
9 3101129 Pişirme Yöntemleri I 2 6 8 M 5 8
10 3101130 Temel Mutfak Bilgisi 2 0 2 M 2 3
TOPLAM 20 6 26   23 30
1. SINIF BAHAR YARIYILI (2.Yarıyıl)
Sıra D.Kodu   Teori Uygl. D.Saati Z/M/S Kredi AKTS
1   Türk Dili-II 2 0 2 Z 2 2
2   Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-II 2 0 2 Z 2 2
3   Yabancı Dil-II 2 0 2 Z 2 2
4 3101224 Menü Planlama 3 0 3 M 3 3
5 3101225 Pişirme Yöntemleri II 2 6 8 M 5 8
6 3101226 Mutfakta İş Güvenliği 2 0 2 S 2 2
7 3101227 Genel Turizm 2 0 2 M 2 2
8 3101228 Konukla İletişim 2 0 2 S 2 2
9 3100129 Yiyecek ve İçecek Servisi 3 0 3 M 3 3
10 3101230 Staj 0 0 0 M 0 4
    TOPLAM 20 6 26   23 30
 
2. SINIF GÜZ YARIYILI (3.Yarıyıl)
Sıra D.Kodu DERSİN ADI Teori Uygl. D.Saati Z/M/S Kredi AKTS
1 3101321 Dünya Mutfakları I 2 6 8 M 5 10
2 3101322 Girişimcilik I 2 0 2 S 2 3
3 3101323 Türk Mutfak Kültürü 3 0 3 M 3 3
4 3101324 Yöresel Mutfaklar 2 6 8 M 5 8
5 3101325 Mesleki Yabancı Dil I  3 0 3 M 3 3
6 3101326 Meslek Etiği 2 0 2 S 2 3
    TOPLAM 14 12 26   20 30
 
2. SINIF BAHAR YARIYILI (4.Yarıyıl)
Sıra D.Kodu DERSİN ADI Teori Uygl. D.Saati Z/M/S Kredi AKTS
1   Ziyafet Organizasyon Yönetimi 3 0 3 M 3 3
2   Dünya Mutfakları II 2 6 8 M 5 10
3   Bitirme Projesi 2 0 2 M 2 2
4   Mesleki Yabancı Dil II 3 0 3 M 3 3
5   Pasta Ürünleri 2 4 6 M 4 7
6   Girişimcilik II 2 0 2 S 2 3
7   Mutfakta Tanıtım Ve Satış Geliştirme 2 0 2 S 2 2
    TOPLAM 16 10 26    21 30
Z = Zorunlu ders, M=Mesleki, MS = Mesleki seçmeli dersi, OS = Ortak seçmeli ders