Aşçılık
25 Ekim 2022 Salı 11:48 tarihinde yayınlandıT.C.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2024 GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER
1. SINIF GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL)
Önkoşul Dersin Kodu | Dersin Kodu |
Zorunlu / Seçmeli | Dersin Adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2431000101 | Zorunlu | İLK YARDIM | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | |
2431000102 | Zorunlu | GENEL TURİZM | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | |
2431010103 | Zorunlu | BESLENME İLKELERİ | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | |
2431010104 | Zorunlu | PİŞİRME YÖNTEMLERİ I | 1 | 4 | 3.0 | 3.0 | |
2431010105 | Zorunlu | TEMEL MUTFAK BİLGİSİ | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | |
2431010106 | Zorunlu | GASTRONOMİYE GİRİŞ | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | |
6300240G01 | Zorunlu | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6300240G02 | Zorunlu | TÜRK DİLİ I | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6300240G03 | Zorunlu | YABANCI DİL I | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6300240G18 | Zorunlu | KARİYER PLANLAMA | 1 | 0 | 1.0 | 2.0 | |
6301240GXX 2431000103 2431000104 |
Seçmeli | 1. YARIYIL ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLER PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ |
2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
2431010109 2431010110 2431010111 |
Seçmeli | 1. YARIYIL ALAN SEÇMELİ DERSLER GASTRONOMİ TARİHİ GASTRONOMİ YAZARLIĞI BAHARAT VE İÇECEKLER |
2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
Toplam | 27.0 | 4.0 | 29.0 | 30.0 |
1. SINIF BAHAR YARIYILI (2. YARIYIL)
Önkoşul Dersin Kodu | Dersin Kodu |
Zorunlu / Seçmeli | Dersin Adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2431010201 | Zorunlu | GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | |
2431010202 | Zorunlu | MENÜ PLANLAMA | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | |
2431010203 | Zorunlu | PİŞİRME YÖNTEMLERİ II | 1 | 4 | 3.0 | 3.0 | |
2431010204 | Zorunlu | TÜRK MUTFAĞI VE UYGULAMALARI | 1 | 4 | 3.0 | 3.0 | |
6300240B01 | Zorunlu | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6300240B02 | Zorunlu | TÜRK DİLİ II | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6300240B03 | Zorunlu | YABANCI DİL II | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6300240B11 | Zorunlu | İLETİŞİM | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6300240B12 | Zorunlu | MESLEK ETİĞİ | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6300240B13 | Zorunlu | YAŞAM BOYU ÖĞRENME | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
2431010205 | Zorunlu | MUTFAK ORGANİZASYONU | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6301240BXX 2431000201 2431000202 |
Seçmeli | 2. YARIYIL ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLER GENEL MUHASEBE GENEL İŞLETME |
2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
2431010207 2431010208 2431010209 |
Seçmeli | 2. YARIYIL ALAN SEÇMELİ DERSLER MUTFAKTA TANITIM VE SATIŞ GELİŞTİRME MUTFAK AKIMLARI MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ |
2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
Toplam | 26.0 | 8.0 | 30.0 | 30.0 |
2. SINIF GÜZ YARIYILI (3. YARIYIL)
Önkoşul Dersin Kodu | Dersin Kodu |
Zorunlu / Seçmeli | Dersin Adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2431000301 | Zorunlu | İLERİ İNGİLİZCE I | 6 | 0 | 6.0 | 6.0 | |
2431010302 | Zorunlu | DÜNYA MUTFAĞI VE UYGULAMALARI | 1 | 4 | 3.0 | 3.0 | |
2431010303 | Zorunlu | PASTANE ÜRÜNLERİ VE DEKOR UYGULAMALARI | 1 | 4 | 3.0 | 3.0 | |
2431010304 | Zorunlu | STAJ | 0 | 2 | 1.0 | 6.0 | |
6300240G14 | Zorunlu | GİRİŞİMCİLİK | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6300240G15 | Zorunlu | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
6300240G16 | Zorunlu | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ | 2 | 1 | 2.5 | 3.0 | |
2431000302 | Zorunlu | KRİZ VE STRES YÖNETİMİ | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | |
2431010306 2431010307 2431010308 |
Seçmeli | 3. YARIYIL ALAN SEÇMELİ DERSLER YÖRESEL MUTFAKLAR SOĞUK MUTFAK VE SÜSLEME SANATI OSMANLI MUTFAĞI |
1 | 4 | 3.0 | 3.0 | |
Toplam | 17.0 | 15.0 | 24.5 | 30.0 |
2. SINIF BAHAR YARIYILI (4. YARIYIL)
Önkoşul Dersin Kodu | Dersin Kodu |
Zorunlu / Seçmeli | Dersin Adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2431000401 | Zorunlu | İLERİ İNGİLİZCE II | 6 | 0 | 6.0 | 6.0 | |
6300240B17 | Zorunlu | BİTİRME PROJESİ | 0 | 2 | 1.0 | 6.0 | |
2431010402 2431010403 2431010404 |
Seçmeli | 4. YARIYIL A GRUBU (KAMPÜSTE EĞİTİM) ALAN SEÇMELİ DERSLER I TABAK TASARIMI VE SUNUM DENİZ ÜRÜNLERİ SOKAK LEZZETLERİ |
1 | 4 | 3.0 | 3.0 | |
2431010405 2431010406 2431010407 |
Seçmeli | 4. YARIYIL A GRUBU (KAMPÜSTE EĞİTİM) ALAN SEÇMELİ DERSLER II YİYECEK İÇECEK SERVİSİ GASTRONOMİDE DUYUSAL ANALİZ GÖSTERİ SERVİSİ |
2 | 1 | 2.5 | 3.0 | |
2431010408 2431010409 2431010410 |
Seçmeli | 4. YARIYIL A GRUBU (KAMPÜSTE EĞİTİM) ALAN SEÇMELİ DERSLER III GASTRONOMİ VE MEDYA GASTRONOMİ TURİZMİ YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI |
2 | 0 | 2.0 | 3.0 | |
2431010411 2431010412 2431010413 |
Seçmeli | 4. YARIYIL A GRUBU (KAMPÜSTE EĞİTİM) ALAN SEÇMELİ DERSLER IV EKMEK YAPIM TEKNİKLERİ TEMEL ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ VEJETARYEN VE DİYET MUTFAĞI |
2 | 1 | 2.5 | 3.0 | |
2431010414 2431010415 2431010416 |
Seçmeli | 4. YARIYIL A GRUBU (KAMPÜSTE EĞİTİM) ALAN SEÇMELİ DERSLER V ZİYAFET VE ORGANİZASYON YÖNETİMİ CATERING İŞLETMELERİ YÖNETİMİ YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ |
2 | 0 | 2.0 | 3.0 | |
2431000402 2431000403 2431000404 |
Seçmeli | 4. YARIYIL A GRUBU (KAMPÜSTE EĞİTİM) YABANCI DİL SEÇMELİ DERS GRUBU ALMANCA FRANSIZCA ARAPÇA |
3 | 0 | 3.0 | 3.0 | |
2431010420 |
Seçmeli | 4. YARIYIL B GRUBU (İŞ YERİ EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI) İŞ YERİ EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI |
5 | 10 | 10.0 | 18.0 | |
Toplam | 18.0 | 8.0 | 22.0 | 30.0 |
T.C.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2022 Girişli Öğrenciler
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI | ||||||||
1. SINIF GÜZ YARIYILI (1.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | Türk Dili-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
2 | Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
3 | Yabancı Dil-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
4 | 3101124 | Beslenme İlkeleri | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
5 | 3101125 | Bilgi ve iletişim Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
6 | 3101126 | Gastronomiye Giriş | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
7 | 3101127 | Gıda Güvenliği ve Hijyen | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
8 | 3101128 | İlk Yardım | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
9 | 3101129 | Pişirme Yöntemleri I | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
10 | 3101130 | Temel Mutfak Bilgisi | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
TOPLAM | 20 | 6 | 26 | 23 | 30 | |||
1. SINIF BAHAR YARIYILI (2.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS | |
1 | Türk Dili-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
2 | Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
3 | Yabancı Dil-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
4 | 3101231 | Menü Planlama | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
5 | 3101232 | Pişirme Yöntemleri II | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
6 | 3101235 | Mutfakta İş Güvenliği | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
7 | 3101233 | Genel Turizm | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
8 | 3101236 | Konukla İletişim | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
9 | 3101234 | Yiyecek ve İçecek Servisi | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
10 | 3101237 | Mutfakta Tanıtım Ve Satış Geliştirme | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
TOPLAM | 20 | 6 | 26 | 23 | 30 | |||
2. SINIF GÜZ YARIYILI (3.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | 3101321 | Dünya Mutfakları I | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 10 |
2 | 3101322 | Girişimcilik I | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 3 |
3 | 3101323 | Türk Mutfak Kültürü | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
4 | 3101324 | Yöresel Mutfaklar | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
5 | 3101325 | Mesleki Yabancı Dil I | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
6 | 3101326 | Meslek Etiği | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 3 |
TOPLAM | 14 | 12 | 26 | 20 | 30 | |||
2. SINIF BAHAR YARIYILI (4.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | 3101433 | Ziyafet Organizasyon Yönetimi | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 2 |
2 | 3101431 | Dünya Mutfakları II | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 6 |
3 | 3101435 | Bitirme Projesi | 0 | 2 | 2 | M | 1 | 6 |
4 | 3101434 | Mesleki Yabancı Dil II | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
5 | 3101432 | Pasta Ürünleri | 2 | 4 | 6 | M | 4 | 5 |
6 | 3101437 | Girişimcilik II | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
7 | 3101436 | Staj | 0 | 2 | 0 | S | 1 | 6 |
TOPLAM | 11 | 14 | 23 | 18 | 30 | |||
Z = Zorunlu ders, M=Mesleki, MS = Mesleki seçmeli dersi, OS = Ortak seçmeli ders |
ETKİNLİKLER

Mezuniyet Töreni (03.06.2025)

Meyve Yemekleri Çalıştayı (30.05.2025)

Türk Mutfağı & Hazır Yemek Ar-Ge Faaliyetleri Söyleşisi (29.05.2025)

Diyarbakır Eğitim Gezisi (19.05.2025)

"Kariyer Günleri Buluşmalar: Turizmde Başarıya Giden Stratejiler" (14.05.2025)

CV Hazırlama, Mülakat ve İş Arama Teknikleri Söyleşisi (12.05.2025)

Halfeti Meslek Yüksekokulu Kariyer ve Girişimcilik Söyleşisi (05.05.2025)