Halfeti Meslek Yüksekokulu’nda Kariyer ve Sosyal Sorumluluk konulu söyleşi düzenlendi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Onur ERASLAN’ın üstlendiği ve dijital ortamda düzenlenen söyleşinin konuğu Muğla Gastronomi Aşçılar Derneği MUGASDER ve Deniz Aşçıları Derneği MUTASDER Başkanı Chef Taner KÖKTEN oldu.

 

Gastronomi'ye dair birçok konunun ele alındığı, soru-cevap şeklinde ve söyleşi tadında gerçekleştirilen etkinlikte çok güzel sohbetler gerçekleştirildi.

 

KÖKTEN, en çok merak edilen soruların başında gelen; "İş görüşmesine gidecek veya staj yapacak; ilk defa mutfağa adım atacak adaylarımız öncelikli olarak nelere dikkat etmeli ve hangi özelliklere ve donanıma sahip olursa kendisini diğer adaylardan öne çıkarır?" sorusuna verdiği cevaplarıyla tüm katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Gastronomi dalında ülkemizde yapılan yarışmalar, festivaller, mutfak günleri vb gibi etkinliklerin önemine de değinen KÖKTEN bu etkinlikler hakkındaki değerli düşüncelerini bizlerle paylaştı ve gelecekte neler yapılabilir konusuna vurgu yaptı.

 

Türk Mutfağı hakkındaki düşüncelerini de öğrencilerle paylaşan KÖKTEN; bu kadar zengin ve donanımlı bir mutfağa sahip olmamıza karşılık gençlerin mesleki anlamda özellikle uluslararası mutfağa yönelmelerinin altında yatan sebeplerin altını çizerek, bu konuda öğrencilere değerli tavsiyelerde bulundu ve devamında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

 

Söyleşinin sonunda aşçılık alanında kariyer basamakları ve sosyal sorumluluk projelerinin öneminden bahseden KÖKTEN,  öğrencilere staj ve mezuniyet sonrası iş bulma konusunda destek sağlayabileceğini belirtmesinin ardından ERASLAN, değerli bilgilendirmeleri ve katılımları için üniversitemize destek sağlayan KÖKTEN’e teşekkürlerini ileterek söyleşi programına son verdi.

Söyleşinin tekrarını izlemek için tıklayınız.