Halfeti Meslek Yüksekokulu’nda Turizm ve İstihdam konulu söyleşi düzenlendi. Halfeti Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hülya ERASLAN moderatörlüğünde ve dijital ortamda gerçekleşen söyleşinin konuğu Tatilbudur Seyahat Acentası Ege Bölge Sorumlusu Murat KAYAOĞLU oldu. Söyleşi programı, Öğr. Gör. Hülya ERASLAN’ nın, istihdam açısından turizmin öneminden ve turizmin istihdam yaratmada sahip olduğu etkilerinden söz etmesiyle başladı. ERASLAN, turizm eğitimi alan öğrencilerin mesleki deneyimlerini, eğitim dönemlerinde aldıkları teorik bilgiyi uygulama sürecinde edindiklerine ve bu sebeple staj uygulamalarının gelecek deneyimleri ve sektörel başarıları için oldukça önemli olduğunu ifade ederek sözü deneyimli sektör temsilcisi KAYAOĞLU’ na bıraktı. Murat KAYAOĞLU, turizm sektörü ve istihdam yapısı ile ilgili bilgi ve deneyimlerini aktararak pandemi nedeniyle sektörde yaşanan sorunları değerlendirdi. Bünyesinde çalıştığı seyahat acentası hakkında öğrencilere bilgiler sundu. Ayrıca acentanın sahip olduğu olanaklardan bahsederek üniversitemiz öğrencilerinden acenta temsilcisi statüsünde Ege ve Akdeniz otellerine yönelik stajyer alımı sağlayacakları bilgisini aktardı. Turizm eğitimi alan öğrencilerimizin nitelikli işletmelerden biri olan Tatilbudur Seyahat Acentası’nda staj deneyimi sağlamalarına ve eğitimlerini tamamladıktan sonra da kariyer imkanı elde ederek işletmelerinde istihdam olanağına sahip olabilmelerine açıklık kazandırdı. Söyleşinin devamında, etkili özgeçmiş ve dil becerisi önemi üzerine vurgu yapan KAYAOĞLU,  öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
ERASLAN, istihdam olanakları, turizm sektörüne yönelik değerli bilgilendirmeleri ve katılımları için üniversitemize destek sağlayan KAYAOĞLU’ na teşekkürlerini ileterek söyleşi programına son verdi.
Söyleşinin tekrarını izlemek için tıklayınız.