Halfeti Meslek Yüksekokulunda Aşçılık ve Eğitim konulu söyleşi düzenlendi. Halfeti Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Fatih KAYRAN moderatörlüğünde dijital ortamda gerçekleştirilen söyleşinin konuğu Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyon Başkanı Bayram ÖZREK oldu. KAYRAN’ın sektör öğrenci buluşmasını temel alan söyleşi ile ilgili bilgiler vererek başlattığı program, ÖZREK’in aşçılık mesleği ve eğitimi konularında bilgi, görüş ve önerilerini aktarması ile devam etti.

Şef ÖZREK, aşçılık mesleğinin geçmişten günümüze önemi, avantaj ve dezavantajları, mesleğin geleceği hakkında öğrencilere bilgiler aktararak, iyi bir aşçı olmak için kendilerini nasıl geliştirebileceklerine yönelik tavsiyelerde bulundu. İyi bir aşçı olma yolunda öncelikle mesleği sevmek gerektiğini belirterek, eğitim ve deneyimin önemine değindi. ÖZREK programın devamında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Söyleşinin sonunda öğrencilerin eğitim gördüğü alanda gerekli niteliklere sahip olarak mezun olabilmeleri adına sektör ve üniversite iş birliğinin önemine değinen KAYRAN katılımcı Bayram ÖZREK’e teşekkürlerini ileterek, periyodik olarak farklı konularda düzenlenecek söyleşilerle sektör öğrenci buluşmalarına devam edeceklerini belirtti.

Söyleşi programını izlemek için tıklayınız.